• Fleur van der Put

Atelier Fleurise opent haar deuren!

Eindelijk kan ik het gaan delen: ik ga workshops geven. Ik wilde dit al afgelopen najaar gaan doen, maar toen was er iets wat we een lockdown noemen en die is nu zo goed als voorbij! Ik kan de deuren van mijn atelier openen (lees: ramen). Ik kijk er zo enorm naar uit en ben zo blij met het feit dat het mogelijk is én dat het weer mooier gaat worden! Dit betekend dat we namelijk ook naar buiten kunnen om creatief met bloemen aan de slag te gaan! Op de pagina www.fleurisenl.com/workshops kun je de workshops bekijken en je aanmelden! In deze blog zal ik je kort uitleggen welke workshops er voor nu online komen en wat je daar kunt gaan leren!


Workshop Bloemenportret met waterverf

Tijdens deze workshop leer ik je de beginselen van het gebruik van waterverf. Ik neem je stap-voor-stap mee hoe je kunt werken met dit medium en leer je hoe je kleuren kunt mengen. Ook ga ik je leren hoe je een simpel, maar vrolijk portret kunt tekenen. Om het toepasselijk te maken op Fleurise Bloemen leer je uiteraard hoe je simpele bloemen kunt tekenen die jouw portret helemaal opfleuren! Aan het einde van de workshop ga je niet alleen met nieuwe vaardigheden naar huis, maar ook met een prachtig eindresultaat dat je vol trots met iedereen kunt delen!


Workshop Bloempot beschilderen

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het opvrolijken van een terracotta bloempot. Iedereen heeft andere voorkeuren voor kleuren, patronen, versieringen en vaardigheden en deze komen aan bod tijdens deze workshop! We beginnen met de basis: we brengen een laag aan waardoor alle kleuren goed tot zijn recht zullen komen en als die laag droog is gaan we beginnen met het versieren van de pot. Voor de ene zullen dit strepen zijn, voor de andere stippen, de ander zal een heus schilderij maken op de bloempot: je leest het al, voor ieder is er wat wils! Je gaat aan het einde van de workshop naar huis met niet alleen een versierde, maar ook met een gevulde bloempot!


Workshop Totebag versieren

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het bedrukken en beschilderen van een totebag. We maken een simpele bloemtekening, deze verwerken we tot een digitale tekening waarna we deze gaan uitsneden op een speciaal soort papier dat we op een katoenen tas gaan drukken. Deze katoenentas gaan we uiteraard versieren met prachtige kleuren! Niet alleen een leuk eindresultaat, maar ook een kleurrijk praktisch eindresultaat neem je aan het einde van de workshop mee naar huis!


Workshop Aquarel bloemen schilderen

Tijdens deze workshop leer ik je wederom de beginselen van het gebruik van waterverf. Ik neem je stap-voor-stap mee hoe je kunt werken met dit medium en leer je hoe je kleuren kunt mengen. Daarnaast leer ik je hoe je botanische bloemen kunt tekenen en deze kunt verwerken tot een prachtige aquarel illustratie. Je zult merken dat je binnen 2,5 uur veel gaat leren en gemakkelijk thuis verder aan de slag kan met de vaardigheden die je leert in deze workshop. Aan het eind van de workshop maak je een prachtige bloemige poster die je thuis kunt ophangen in een mooie lijst!


Workshop Droogbloemenkrans

Een droogbloemenkrans is helemaal van nu én duurzaam! En helemaal niet moeilijk, alleen een wat tijdrovende klus. Ik neem je stap voor stap mee hoe je zo'n prachtige krans kunt maken. Je zult ervaren dat je met jouw handen en weinig talent (altijd fijn) een bijzonder werk gaat maken en door dit in een gezellige groep te doen zul je er nog meer plezier aan beleven! Aan het eind van de workshop ga je met een unieke krans naar huis die je uiteraard op een prominente plek in huis zal willen ophangen. Zo heb je iedere dag veel plezier van een zelfgemaakt kunstwerk!


Voor in de toekomst ben ik van plan om nog meer workshops uit te gaan werken, ik heb een overvol hoofd van de verschillende ideeën. Voor nu wil ik gewoon graag beginnen met het geven van workshops en hier mijzelf ook verder in ontwikkelen! Ik heb er niet alleen vanwege de coronamaatregelen voor gekozen om een kleine groep waarin je de workshop volgt, maar vooral voor jou. Door de kleine groepen, waarin het uiteraard gezellig gaat zijn, krijg je veel een-op-een-hulp indien je dit nodig hebt. Nog belangrijk om te weten is dat bij iedere workshop de materiaalkosten inbegrepen zijn in de prijs en je ook koffie, thee of water én een lekker vegan gebakje krijgt! Heb je trouwens voedselintoleranties/allergieën dan kan ik daar uiteraard rekening mee houden!


Ik kijk er enorm naar uit om workshops te gaan geven, zie ik je dan snel?!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven