• Fleur van der Put

Creative Life Event 2021 - Werkspoorkathedraal in Utrecht

Bijgewerkt op: 8 dec. 2021

We moesten flink geduld hebben maar eindelijk was het zo ver: het Creative Life Event! Ik was nog nooit op een beurs geweest en kwam deze beurs tegen vlak voordat het hele pandemie-gedoe losbarstte. Samen met mijn zus Anne kocht ik een kaartje, maar het evenement werd meerdere malen uitgesteld en ik vroeg mij af of we heb überhaupt mochten gaan ervaren. We hadden geluk want afgelopen weekend (13 november) was het eindelijk zover!


Ietwat onwennig deden we onze eerste treden in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Wat een fantastisch gebouw! Het leek op een ouderwetse fabriekshal (wat Google later ook bevestigde). We keken zoekend om ons heen, we hadden immers niet iets van een plan, laat staan een verwachting. In de middag hadden we een workshop gepland staan maar dat leek nog wel ver weg. We besloten gewoon wat rond te kijken nadat we in een Photo Booth (vermomd als Volkswagenbusje) een reeks foto's hadden gemaakt.


Al snel viel de diversiteit van kraampjes ons op en tal van creatieve activiteiten spookten door mijn hoofd. Anne en ik zijn beiden ietwat "verpest" door het credo van onze vader: "Dit kan ik zelf ook vast maken". Alleen al daarvoor was deze beurs erg gaaf! Zoveel leuke ideeën om te gaan doen en maken en ik kreeg ook gelijk weer zin om creatief aan de slag te gaan zodra ik thuis was (helaas laat mijn energie nu nog aan wensen over, maar schrijven kan altijd ook vanuit bed!).


We kwamen een variëteit aan ideeën en producten tegen, maakten foto's van de dingen die ons inspireerde en schreven ons voor nog een workshop in die middag. We keken nog verder rond en toen was het eigenlijk al tijd om een lunch te gaan halen. Wat poffertjes en een heerlijk vers broodje laten sloten we aan bij een workshop houtbranden. Ik heb dit eens gedaan tijdens een techniekles op de middelbare school met een soldeerbout. Vraag me niet waarom, maar ik was toen in een creatieve bui en probeerde het uit op een bloemenpers die we destijds moesten maken. Little did I know dat het echt een heel lastig en precies klusje in dat houtbranden! Ik dacht vooraf dat 45 minuten veel te veel tijd was, maar achteraf was het precies perfect! Heel rustig de lijnen tekenen was zo'n mindful klusje!


Na de workshop haalden we heerlijke fudge en een DIY-pakket om samen thuis te halen en gingen we naar een stekjes-workshop. Deze vond ik wat minder leuk omdat er weinig uitleg en uitdaging was. Het eindresultaat was erg leuk, maar ik miste het zelfvoldane gevoel na een creatieve activiteit. Na deze workshop besloten we nog even te genieten van koffie/thee met een heerlijk taartje om vervolgens weer naar huis te gaan.


Het was echt een leuke ervaring om eens naar een creatieve beurs te gaan en zou het zeker nog eens doen! Ik voelde veel inspiratie en motivatie om weer lekker creatief aan de slag te gaan en heb nu zoveel leuke ideeën om te gaan doen!

Ben jij wel eens bij een creatieve beurs geweest?


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven