• Fleur van der Put

Dromen zijn helemaal geen bedrog

Nadat ik zojuist een bakplaat met mislukte "Ruud-proof"-kruidnoten uit de oven haalde baalde ik enorm. Ik voel mij vandaag niet helemaal top, terwijl ik eigenlijk best veel dingen die rond dwarrelde in mijn hoofd gedaan/opgeruimd kreeg. Of dit komt doordat ik vannacht slecht heb geslapen weet ik niet. Het kan ook komen doordat ik moet wennen aan Ruud die weer meer aan het werken is nu zijn seizoen begonnen is en dáárdoor wat afweziger soms overkomt. Of doordat ik teveel heb gedaan terwijl ik eigenlijk heel weinig heb geslapen vannacht.


Ik ga balend op de bank zitten, maar bedenk al snel dat ik eigenlijk niets heb om over te klagen. Ja, kruidnootjes die mislukt zijn en dat ik mij moe voel. Maar echt klagen daarover hoeft natuurlijk niet. Alles gaat eigenlijk wel prima. Ik verzorgde zojuist al mijn planten en gaf een aantal een nieuw plekje, ik heb een vrije dag, de thee staat te trekken in de theepot, de zon schijnt en noem maar op. Sinds kort ben ik met veel plezier aan het werk als nanny, ik krijg af en toe zelfs opdrachten binnen voor het tekenen van portretten en ben druk bezig geweest met het maken van een nieuwe website. Ja, dat is deze website waarop je deze blog leest.


Ook ben druk bezig met nadenken over de invulling van workshops en probeer ik mijn geduld daardoor te bewaren. Met de toename in besmettingen wil ik het voorlopig nog geen kans geven. De kring van mensen die Ruud en ik binnenshuis zien houden we bewust klein en dat voelt eigenlijk ook wel heel fijn. Hopelijk komt er snel een oplossing of lopen de besmettingen in ieder geval niet meer op, maar is er een dalende lijn te zien. Pas dan ga ik workshops in plannen voor kleine groepjes (niet meer dan drie personen uiteraard) om binnen mijn eigen kring te testen hoe het geven van workshops gaat.


Maar dat is niet het enige waar ik nu over aan het dromen ben. Ik zit nu ik schrijf op de bank en probeer te visualiseren waar ik over vijf jaar zou willen zijn. En daar gaat deze blogpost over. Ik denk namelijk dat dromen je scherp houdt en ervoor zorgt dat je in beweging komt. De automatische piloot is makkelijk, maar ik denk niet dat het je brengt op de plek waar je wilt zijn en die bij je past. Maar waar zou ik over vijf jaar willen zijn? Wat zou ik dan willen doen en wat zijn dingen die mij dan gelukkig maken? Dat ga ik je nu vertellen:

  • Ik val maar gelijk met de deur in huis. Ik hoop dat ik tegen die tijd moeder mag zijn. Niets lijkt me leuker dan dat en als je mij een beetje kent dan verbaasd het je vast niet dat ik dit nu typ.

  • Ik wil over vijf jaar met regelmaat workshops geven om mensen te inspireren tot creatief bezig zijn. Ik denk namelijk dat de wereld een leukere plek wordt waarin iedereen zijn/haar/hun creativiteit kan uiten (en dit kan op zoveel verschillende manieren). Het lijkt mij ook tof om dit uit te breiden naar online workshops, maar voor ik dat wil gaan doen ga ik eerst goed oefenen met het geven van workshops in het echt!

  • Ik wil over vijf jaar met regelmaat bloggen over creativiteit, boeken, mentale gezondheid en baksels (kom ik straks nog op). Ik vind schrijven erg fijn en leuk om te doen. Het helpt mij om de woorden in mijn hoofd tot uitdrukking te brengen. Voor mijn gevoel kan ik mij in schrift beter uiten dan in gesproken woorden.

  • Ik wil over vijf jaar geen taarten, koekjes, cakes, brood en andere producten kopen als ik ze ook zelf kan bakken. Steeds meer ben ik aan het experimenteren in de keuken. Niet alleen met koken, maar ook met bakken. Gezien de vele voedselintoleranties van Ruud is er een hoop wat afvalt, maar het zorgt er wel voor da tik altijd nieuwsgierig ben naar of ik iets "Ruud-proof" kan maken. Nu kan hij bijvoorbeeld geen gewoon brood eten, maar wil ik kijken of ik met meel waar hij wel tegen kan brood voor hem kan bakken. En het lijkt mij daarentegen ook leuk om dit te gaan delen zodat anderen die ook vele voedselintoleranties hebben er misschien iets aan kunnen hebben!

  • Ik wil over vijf jaar met FleuriseNL graag wat gegroeid zijn, dat ik dagelijks wat volgers heb in plaats van maar af en toe een volger op mijn website terecht komt. Ik zou graag anderen willen inspireren om ook creatief bezig te zijn. Ik denk dat ik dit kan bereiken door meer te schrijven en te delen van de creatieve projecten die ik doe. Ik wil daarom ook wekelijks een blog online gaan zetten in plaats van de onregelmatigheid waarin ik nu upload.

  • Ik wil over vijf jaar het lef te hebben om videos te maken over dat wat ik doe. Dit zal dus net als mijn blog ook gaan over creativiteit, boeken, mentale gezondheid en baksels, maar ook over hoe het is om de vrouw van een kweker te zijn en midden in de natuur te wonen. Voor nu is het iets wat mij heel erg tof lijkt, maar wat ik ook heel spannend vind. Ik wil mij sowieso eerst toeleggen om het met regelmaat schrijven van een blog en daarin wat zelfverzekerder te worden.

  • Ik wil over vijf jaar nog altijd training geven bij de atletiek. Ik merk dat ik het erg leuk vind om de tieners die ik training geef te motiveren en te enthousiasmeren voor de werponderdelen. Ik krijg er energie van als ik iemand zelfvertrouwen kan toespreken en daardoor in het werpen vooruit zie gaan.

Ik denk dat ik voor nu alle dromen heb opgeschreven die in mijn hoofd ronddwalen. Ik vind het fijn om te dromen, want het geeft me iets om naar uit te kijken, iets wat mij motiveert. Als ik mij niet helemaal fijn in mijn vel voel zitten, dan werkt het altijd goed om te kijken naar waar ik nu ben en wat ik daarin zou willen veranderen. De dingen die ik zou willen veranderen heeft vaak te maken met daar waar ik naar toe zou willen. Heb jij dit ook? Ik ben benieuwd naar dingen waar jij van droomt en zou het erg leuk vinden als je onder deze blog jouw dromen deelt! Het hoeft niet, maar als je dat wel zou willen lijkt het mij leuk om met jou daarover in gesprek te gaan!


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nee, ik bedoel niet naar binnen gluren bij de buren, maar naar binnen kijken naar jezelf. Dat is iets wat ik de afgelopen week weer deed doordat mijn lichaam mij weer even terugfloot. Altijd als ik mi