• Fleur van der Put

Het Slowliving-levensstijl

Daar zit ik dan, onder een kleedje op mijn “leesstoel” met een boek op mijn schoot. Ik voel mij kalm in een wereld die dat allesbehalve is. Wat eigenlijk ook best bijzonder is. Ruud zit aan de eettafel en maakt een puzzel terwijl ik het boek Seeking Slow van Melanie Barnes lees. Pas geleden zag ik het boek op de blog van Jennie staan en ik was gelijk geïnteresseerd in dit boek.

Foto: De Kwekersvrouw

Ik heb inmiddels al oneindig veel videos op YouTube bekeken over Slow Living en ik vind het meer dan een fantastisch fenomeen. Zelf ben ik er misschien nog helemaal niet zo goed in, want ik kan nog uren op mijn telefoon doorbrengen, maar wat niet is kan nog komen. Zo ben ik tegenwoordig veel meer aan het tekenen, probeer ik de laatste paar avonden gewoon lekker een boek te lezen en heb ik het bakken helemaal ontdekt.

Seeking Slow gaat over op zoek gaan naar een rustiger en simpeler leven. Vroeger ging alles veel rustiger en puurder, mensen hadden toen veel minder afleiding en luisterden meer naar hun eigen gevoelens. Mijn gevoelens vertellen mij dat ik het fantastisch vind om dagen te lezen, tekenen en buiten te zijn maar ik doe weinig van die dingen. Instagram is mijn grootste tijdverdrijf maar ik word daar niet gelukkiger van.

Het boek van Melanie Barnes geeft allerlei tips over slow living, maar het fijnste aan het boek is dat het is geschreven op een manier waardoor je tot rust komt. Ik kan het niet helemaal uitleggen, maar het is zo enorm fijn om te lezen én daarnaast is het inspirerend. Ik ben het de afgelopen dagen ook steeds meer gaan toepassen. En ik hoor je denken, maar hoe heb je dat gedaan dan? En is het niet saai?

Het is allesbehalve saai. Het is heerlijk. Het is ‘s ochtends op staan zonder direct mijn telefoon te pakken, het is een brood bakken en een geruime tijd er naar te staren om te kijken hoe het rijst, het is het maken van een puzzel, het is bezig zijn in de moestuin, het is dagelijks mediteren, het is avonden lezen in een boek, het is luisteren naar mijn gevoel en doen wat goed voelt.

Het kan komen door het hele coronagedoe. Ik blijf bewust thuis en heb hierdoor veel meer tijd en veel meer rust in mijn hoofd. Ik kom toe aan dingen die al maanden op mijn to-do-lijstje staan en ik voel veer meer rust in mij. Ik ben vrolijker doordat ik ook de tijd heb om dingen met aandacht te doen. Door te focussen op het “slow living”, waar eerlijk gezegd ook vele uren Sims en Animal Crossing in zitten, kan ik het nieuws en de narigheid van de wereld buiten mijn hoofd houden en ontspannen in een heftige tijd.

Ik voel mij rustiger en helderder door het slow living voor een klein deel in mijn leven te implementeren. En als ik er zo over nadenk dan doe ik al heel lang aan slow living. Want menig ochtend zit ik op het aanrecht met mijn ontbijt en een tijdschrift, schrijf ik vrijwel dagelijks in mijn dagboek en kan ik verwonderd zijn door allerlei kleine bijzonderheden. Ik raad iedereen aan om zich meer te verdiepen in slow living, want het geeft zoveel rust in je hoofd, meer creativiteit en meer geluksgevoel.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nee, ik bedoel niet naar binnen gluren bij de buren, maar naar binnen kijken naar jezelf. Dat is iets wat ik de afgelopen week weer deed doordat mijn lichaam mij weer even terugfloot. Altijd als ik mi

Ik ben fan van sociale media. Met name Instagram en YouTube. Het inspireert mij in mijn creativiteit, kan mij helpen met mentale gezondheid én leert mij nieuwe dingen zoals onder andere voeding. Maar