• Fleur van der Put

Naar binnen kijken

Nee, ik bedoel niet naar binnen gluren bij de buren, maar naar binnen kijken naar jezelf. Dat is iets wat ik de afgelopen week weer deed doordat mijn lichaam mij weer even terugfloot. Altijd als ik mij wat minder lekker in mijn vel voel zitten dan komt er eerst het moment van irritatie dat ik mij zo voel, daarna komt de acceptatie en daarna komt het moment dat ik weer een frisse wind voel en bewust kan kijken naar mijzelf. En dat laatste moment is heel erg fijn!


De afgelopen weken is het erg stil geweest op FleuriseNL. Ik kwam niet meer toe aan tekenen, schrijven of plezier maken met mijn creativiteit. Ik had behoorlijk veel op mijn bordje genomen waardoor ik niet meer datgene kon doen wat ik wilde doen en toen zei (of eigenlijk riep) mijn lichaam stop. Niet zo ernstig, maar gewoon weer wat lichte burnout-klachten waardoor ik weer weet: 'oh ja, zo wilde ik mij niet meer voelen maar ben het even kwijt geraakt". Inmiddels weet ik dan dat ik gas moet loslaten en wat meer op de rem moet drukken.


Dus dat deed ik afgelopen week. Heel bewust koos ik ervoor om 1 dagdeel "te werken" en het andere dagdeel te houden voor het kijken van series/lezen van boeken om uit te rusten. Ik ben me er meer van bewust dat ik die ruimte ook heb en daar ben ik erg dankbaar voor. Alleen al die keuze gaf veel rust en deed me besluiten dat ik meer tijd moet vrij maken in mijn agenda voor mijzelf. Dat klinkt misschien wat egoïstisch, maar ik vergeet soms aan mijzelf te denken en voor mijzelf te zorgen dus die tijd ga ik dan maar gewoon inplannen!


Waar ik de hele dag kan nadenken denk ik niet altijd bewust na over dat wat ik doe en of dat bij mij past. Door meer rust in te bouwen komt er ook ruimte vrij in mijn hoofd om écht na te gaan denken over de dingen die bij mij passen en waar ik naar toe wil. Zo kwam ik erachter dat ik ongelukkig word van het moeten posten om volgers te krijgen. Ik wil dingen plaatsen waar ik enthousiast van word en in die enthousiasme zegmaar. Niet plaatsen omdat het voelt dat het erbij hoort. Datzelfde geldt voor het maken van videos. Ik vind dat oprecht leuk om te doen, maar niet als ik het gevoel heb dat dat er bij hoort als je online je creativiteit wil delen. Dus dat ga ik ook niet meer doen, simpelweg omdat het niet meer bij mij past.


Maar ik vind het wel leuk om te schrijven, met veel plezier doe ik dat zelfs, en dan het liefst over mentale gezondheid, rustiger leven, creativiteit en nog veel meer. Als ik schrijf heb ik het gevoel dat ik mij veel beter kan uiten dan via "gesproken tekst". Als ik iets opneem of inspreek ben ik uren aan het nadenken wat ik wil gaan doen en hoe ik dat overbreng, terwijl als ik schrijf hoef ik er helemaal niet over na te denken en vloeien de woorden gewoon vanzelf uit mijn vingers. Dit schrijf ik nu gewoon spontaan op, niets gepland of van te voren bedacht maar ik doe dit omdat dit goed voelt en ik dit graag wil schrijven. Ik heb weer een muziekje aanstaan op de achtergrond, iets wat ik al heel lang niet deed, ik heb het raam open staan omdat het heerlijk weer is en de gedachte dat ik straks sinds weken weer eens een yoga-les ga doen (online uiteraard) geeft mij een goed gevoel.


Ik weet dat het leven niet altijd 100% kan bestaan uit je goed voelen, maar ik heb wel geleerd dat hoe ik zelf denk invloed heeft op hoe ik mij voel. Als ik negatief denk voel ik mij minder goed en als ik mij minder goed voel denk ik negatiever. Maar als ik positief denk voel ik mij beter en als ik mij beter voel denk ik positiever. Het besef kwam dus afgelopen week dat als ik mij minder goed voel ik dan gelijk in negatieve gedachtes blijf hangen en vooral mij daar tegen probeer te verzetten en aan irriteer. Dat kost gigantisch veel energie. Dus afgelopen week kwam ook het besef dat ik voor een groot deel mijn negatieve gevoelens voedt met negatieve gedachtes en ben ik bewuster proberen om te gaan met mijn gedachtes. En dat helpt oprecht.


Op de instagram van It's Romane (https://www.instagram.com/p/CLe948ypbT4/) plaatste zij afgelopen week het berichtje met daarin de term: Alles is mindset. En ik denk dat dat voor een groot deel ook waar is. Want hoe jij met een situatie omgaat bepaald alles hoe jij je daarin voelt. Ik kan van te voren bijvoorbeeld al bedenken: op natuurijs gaan staan is eng want het kan breken en is dus onveilig. En dan op het moment dat ik op natuurijs sta voel ik mij ook onveilig omdat ik mijzelf heb verteld dat dat onveilig is. Terwijl als ik van te voren met een nieuwsgierige, speelse manier van kijken op het ijs was gaan staan had ik het waarschijnlijk heel erg leuk gevonden. Dus dat is wat ik ga doen. Welke situatie zich ook voordoet, ik ga met een positieve mindset die situatie in. En nogmaals, er gebeuren ook dingen die écht niet leuk zijn, maar ik denk wel dat je het makkelijker voor jezelf kunt maken als je er met een positieve blik naar gaat kijken.


En dan nu nog even kort voor FleuriseNL. Ik ga geen videos meer maken, tenzij ik daar zelf op een moment gelukkig van word. Ik ga niet met een planning uploaden, maar ik ga uploaden wanneer ik mij daar goed bij voel. Mijn Instagram-account voor FleuriseNL word een online portfolio waarin ik deel wat ik heb gemaakt en niet waarin ik plaats om meer volgers te krijgen. Mijn persoonlijke Instagram-account (Zonneflora) ga ik persoonlijke dingen plaatsen, dus ook mijn blogs want die voelen persoonlijk. En dit voelt voor mij goed en ik word daar blij van.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven