• Fleur van der Put

Nieuwe dingen proberen

Als het gaat om nieuwe dingen proberen of meemaken dan kun je mij echt een watje noemen. Graag blijf ik bij het veilige, want dat ken ik. Maar soms komen er dingen die mij leuk lijken om te proberen, voor tijdelijk of voor vast. Alleen durf ik die dingen vaak niet te doen. In januari bedacht ik mij om toch eens voornemens te maken, iets waar ik eigenlijk niet aan doe. In 2020 wilde ik graag meer creatief zijn, leren borduren en nieuwe hobby’s ontdekken. Jarenlang bestonden mijn hobby’s uit muziek luisteren (maken ben ik niet echt briljant in), atletiek en lezen. Alledrie zijn nog steeds favorieten, maar ik wilde ook wel eens wat anders. Als kind vond ik handvaardigheid een van de leukste vakken op school, soms mis ik de tekenlessen die ik in 1 en 2 HAVO kreeg, ik deed eindexamen handvaardigheid maar nu doe ik er nooit meer wat mee.

Pas twee maanden zijn voorbij maar ik merk dat ik steeds meer nieuwe dingen durf uit te proberen. Zo ben ik meer aan het bakken en daarbij gewoon (geheel eigenwijs) wat random dingen uit te proberen. Ik zoek wat recepten bij elkaar en geef daar dan mijn eigen draai aan. Ik heb weinig ervaring met bakken, op bakken uit pakjes na. Toen ik laatst op mijn werk gewoon wat dingen from scratch in een bak deed, mixte en een hele lekkere chocolade-marble-cake wist te fabriceren met een paar van de kinderen werd ik geïnspireerd om meer te gaan bakken. Dat doe ik nu! Ik maakte al een lekkere biscuit met botercreme, mislukte valentijnskoekjes, plakkerige citroencake en fantastische (al zeg ik het zelf) chocolade cupcakes. Daarnaast leerde ik mijzelf borduren. Het gaat enorm langzaam, maar ik geniet er van. Om een of andere reden schijnt iedere keer als ik ga borduren de zon vol de woonkamer in wat er voor zorgt dat ik er nog meer van geniet. Naast borduren ben ik steeds vaker aan het tekenen en begin ik inmiddels ook met afentoe een tekening maken in mijn dagboek. En steeds vaker merk ik de behoefte om te schrijven.

“Als ik ooit een blog ga maken, dan noem ik het De Kwekersvrouw” zei ik een paar weken geleden tegen Ruud. En vanaf toen kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. Dat ik een blog wil beginnen weet ik al vrij lang, maar de stap durven zetten deed ik nooit. Totdat ik opeens een naam bedacht. Gewoon, zo maar, geen intentie. En toen werd het toch een droom. Want schrijven doe ik met heel veel liefde, ik schrijf dagelijks in mijn dagboek en ik heb al een aantal “blogs” geschreven. En daarom zit ik nu op deze maandagmiddag achter mijn laptop. Ik heb mijn “geschreven blogs” opgezocht en toegevoegd zodat mijn blog al wat invulling heeft.

Nadat ik een naam had bedacht voor mijn blog ben ik na gaan denken over wat ik wilde. Ik kan wel schrijven, maar vind ook dat mijn blog een bepaalde insteek moet hebben. Zo ging ik kijken naar de onderwerpen die op dit moment belangrijk voor mij zijn: rustig en groener leven, meer in de natuur zijn, het herontdekken van mijn creativiteit, lezen van boeken en luisteren naar muziek. Dat leken mij prima onderdelen voor een blog, want daar schrijf ik graag over! Maar dan, hoe geef je zo’n blog vorm? Dat vond ik een lastige. Want er is zoveel mogelijk en ik vind ook zoveel leuk. Ik begon met het nadenken voor een logo, want dat vind ik er zelf wel bij horen. Ik maakte wat schetsen op een A4-tje en kwam uit bij een bosje met verschillende bloemen die hier in de regio gekweekt worden. De hyacint moest er absoluut bij, gezien de kwekerij van Ruud. Toen ik de schets had gemaakt tekende ik hem na op mijn iPad, zodat het een digitale versie werd. Ik ben er zelf tevreden over, alleen wil ik nog wel mooiere letters maken. Alleen die ga ik eerst even een paar keer oefenen.

En dan, welke layout gaat mijn blog krijgen? Ik wilde het simpel houden, deels ook in het kader van rustiger leven. Het moet om de teksten gaan, die mensen hopelijk inspireren tot groenere keuzes, zichzelf zijn en meer creativiteit. Ik wilde ook graag rustige kleuren. Het was even spelen met de blogcustomizer van WordPress, maar ik ben verliefd geworden op hoe mijn blog er nu uitziet. Het komt serieus genoeg over, het is niet te saai maar ook niet te druk; precies alles wat ik wil uitstralen! Ik maakte ook een pagina over wat er te lezen valt op mijn blog maar toen moest ik nog schrijfideeën bedenken. Inmiddels heb ik er een hoop, maar ik wilde ook een goede blog maken om als allereerste te uploaden. Zelf vind ik het altijd leuk op verhalen te lezen en ik besloot een kort verhaal te schrijven over het ontstaan van mijn blog. Maar voor nu ga ik er een eind aan breien. Ik ga trots zijn op het resultaat.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nee, ik bedoel niet naar binnen gluren bij de buren, maar naar binnen kijken naar jezelf. Dat is iets wat ik de afgelopen week weer deed doordat mijn lichaam mij weer even terugfloot. Altijd als ik mi