• Fleur van der Put

Vertragen in de herfst

De herfst is een periode van vertragen en terugkijken. Althans, voor mij. Ik vind de herfst het fijnste seizoen dat er bestaat. Op sommige dagen is het weer verschrikkelijk en dwingt de regen en wind je heerlijk fijn thuis te blijven. Op sommige dagen is het weer prachtig en heb je zin om erop uit te trekken in de kleurrijke natuur. Iedere dag zien de kleuren er weer anders uit en het verschil in weersomstandigheden zorgt er voor rustig te kijken naar wat wel en niet kan die dag. Meebewegen met dat wat kan is zo fijn!


De herfst zorgt er samen voor met mijn zwangerschap dat ik rustiger aan doe. Dat vind ik niet erg, al kan het soms wel frustrerend zijn. Het rustiger aan doen zorgt ervoor dat ik meer tijd heb om na te denken. Wat wil ik, waar sta ik en waar ga ik heen. De antwoorden op die vragen spoken dagelijks door mijn hoofd. Zo kijk ik uit naar het moment dat ik stop met werken. Niet dat mijn werk niet leuk is, in tegendeel, maar dat er meer tijd is op de dagen om rustig te dwalen en te kijken naar wat die dag goed voelt.


Daarnaast heb ik de afgelopen periode veel nagedacht over waar ik naar toe wil met FleuriseNL. Ik merk dat ik meer behoefte heb aan schrijven dan aan tekenen. Dat ik wil delen wat ik meemaak, lees en ervaar en dit op mijn intuïtie wil doen in plaats van "het moeten". Die balans vind ik lastig, want ik weet dat als ik FleuriseNL meer zichtbaar wil maken dat ik moet posten, en dat voelt niet goed. Ik wil op mijn intuïtie schrijven, tekenen en delen in plaats van moeten! Natuurlijk wil ik graag ook dat er soms wat gekocht word in mijn online winkeltje, maar "verkooppraatjes" delen daar houd ik niet zo van. Ik houd het graag dicht bij mijzelf. Ook wil ik vol trots schrijven over mijn zwangerschap en aanstaand moederschap, maar ik wil geen "moederblogger" worden. Ik wil uberhaupt voorzichtig zijn met mijn kindje online delen, want het is niet zijn keuze om een foto online te hebben, wel de mijne. Dat is best lastig om daar een balans in te vinden.


Voor nu heb ik besloten dat ik doe wat goed voelt. Dat betekend op dit moment werken aan het schrijven van blogs over onderwerpen waar ik mij nu mee bezig houd, rustig meebewegen met mijn behoeftes en die delen (want daar word ik blij van), tekeningen in mijn hoofd met plezier uitwerken, het op orde brengen van ons huis door alle losliggende klusjes op te lossen, het werken aan weer iets fitter worden (want beweging staat momenteel op een erg laag pitje terwijl ik er veel behoefte aan heb) maar bovenal gewoon mijzelf zijn en goed voor mijzelf te zorgen. Dit kan ik doen door dicht bij mijzelf te blijven, mijn grenzen te zien en te luisteren naar dat wat goed voelt (wat soms ook betekend een zak chips leegeten, blijkbaar heb je dat gewoon nodig als mens).


En ik weet dat als ik luister naar mijn intuïtie ik vanzelf vertraag en rustiger leef. Dat ik meer in contact sta met mijzelf en de dagen fijner voelen. Dat het voelt alsof ik alles op orde heb, want ik word gelukkig van duidelijkheid en structuur. Ik voel mij helaas niet iedere dag topfit, in tegendeel zelfs. Maar ik wil wel werken aan mijn eigen geluk want ik geloof er in dat deze maakbaar is en daarvoor kan ik zelf stappen zetten. Ik ben zo dankbaar voor een herfst als deze die altijd zorgt voor rust en reflectie en nu al helemaal. Ik ben zo dankbaar voor de regen en wind die mij binnen houd en de zonnestralen die mij naar buiten doen laten gaan. Ik ben dankbaar voor de rust die ik zelf kan creëren en voor de constant trek in warme appeltaart (wat ultiem herfstgevoel is).


Hoe kijk jij tegen de herfst aan? Ik vind het leuk om hierover met jou in gesprek te gaan! Vind jij het een fijne periode, of verlang je nu al terug naar de zomer en waarom? Laat je een reactie achter?

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven