• Fleur van der Put

Wat ik geleerd heb in Gent

Pasgeleden ging ik met twee lieve vriendinnen een weekend weg naar Gent. Sinds de pandemie heb ik zoiets niet meer gedaan en ik kon mij eigenlijk überhaupt niet helemaal meer herinneren wanneer ik zoiets voor het laatst heb gedaan: een weekend weg zonder een gericht plan. Het werd een weekend voor lekker eten, veel boeken, lezen en een prachtige stad. Ik leerde er onbewust een hoop en dat ga ik nu met je delen:

  • Af en toe jezelf trakteren op een lekkere kop thee/chocolademelk (of koffie mocht je daar van houden) met een stuk taart mag best wel eens ingepland worden. Het is iets simpels, iets kleins en wel iets waar je tijd voor vrij moet maken maar het voed je ziel toch wel enorm en kleine geniet-momenten zijn de fijnste geniet-momenten die je kunt hebben als een mens niet waar?

  • Pizza's. Ik kan het hier kort houden, ik kan hier een heel boekwerk typen maar echt ik heb zulke lekkere pizza's gegeten dat ik voor altijd in Gent wil wonen en daar wekelijks pizza wil halen. Pizza is mijn lievelingseten en eerlijk gezegd bestel ik te vaak pizza of probeer ik het zelf te maken. Zelf gemaakt is altijd lekkerder. Altijd. Zelf dingen maken is vaak lekkerder (ja ook als het mislukt) want een zelf gemaakt iets bevat altijd een stukje van jezelf en dat is zo enorm veel waard! Maar zo lekker als de pizza's die ik in Gent mocht eten at ik nog nooit. Het deed mij besluiten om zelf het optimale pizza-recept uit te proberen totdat ik hem naar mijn persoonlijke voorkeur geperfectioneerd heb. Zie het als een nieuw projectje waarin ik mij hoop te ontwikkelen als een pizzabakker! Ik denk dat ik mijn naam ook maar laat veranderen naar Flore (in mijn hoofd een soort Italiaanse versie van Fleur)!

  • Date-lunch met je zoon. Nu ik weet dat we een jongetje verwachten in maart ben ik aan het fantaseren over moederschap. Ik lees veel boeken en luister podcasts om mij voor te bereiden om het moederschap en probeer een pedagogische visie te ontwikkelen die ik samen met Ruud bespreek om zo een opvoeding te bieden die past bij ons en ons leven. Fantastische periode vind ik dit. Maar in Gent viel het mij op hoeveel moeders er alleen met hun kind op uit trekken en samen gezellig in eettentjes genieten van een lunch. De rolverdeling bij ons thuis zal er uit gaan zien als een "klassieke" rolverdeling: Ruud die werkt en ik die (geheel een eigen keuze en met heel veel plezier! Ik heb er zo'n enorm veel zin in) thuis blijft om voor ons kindje te zorgen. Maar die lunch-date met je zoon he, dat ga ik absoluut doen. Ik kijk er zo naar uit om een restaurant/lunchroom te betreden door de ogen van een kind en aahhh ja ik kan er niet meer over schrijven dan dat ik er gewoon zin in heb!

  • Rustige ochtenden. We deden in Gent de ochtenden enorm rustig en dat was zo fijn! Ik was een stuk eerder wakker dan Anna en Justine en lag dan heerlijk in bed te lezen. Ik las ondanks dat ik een weekend weg was een boek uit (wel een kort boek maar soit). Ik doorbrak mijn reading-slump en stond zo rustig en relaxed op. Fysiek was een heel weekend wandelen voor mijn lichaam wel wat zwaarder nu mijn buik flink groter wordt en gewrichten wat weker dus het lekker rustig wakker worden was erg prettig! Daarnaast een heerlijk ontbijt met croissantjes en verse jus d'orange mag wat mij betreft ook elke dag! Weer zoiets simpels en kleins maar zo'n fijn geluksmomentje!

  • Boeken zijn het fijnste wat er is. Het was boekenfestival in de stad op het moment dat we er waren. We kwamen erachter toen we een geruime tijd dwaalden in een van de boekenwinkels in de stad. Boekenwinkels zijn zulke fijne plekken om te zijn en ik begin een lichte obsessie te ontwikkelen voor kinderboeken (gek he?). We kochten alledrie boeken en gingen naar een boeklezing over vrijheid en gelijkheid. Zo interessant en zo leuk! Is dit ook in Nederland? Dan wil ik er nu naar toe!


Ik heb genoten van het weekend in Gent. Het was zo'n mooie en Middeleeuwse stad. Niet te groot en niet te klein, genoeg voor ieder wat wils. Maar het was ook gewoon zo fijn om even in een andere omgeving te zijn, even erop uit! Reizen met de trein ging super en we hadden een heel fijne Airbnb. Zulke weekenden mogen heus vaker! Lekker veel buiten en wandelen, genieten van fijn eten en mooie verhalen.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven